Sosyal Medya

Güncel

Taliban Afganistan’da bir ilçeye saldırdı

Afgan yetkililer, Taliban’ın Kunar kentinin Gazi Abad ilçesine saldırısında çıkan çatışmada 29 militan ve bir polisin öldüğünü kaydetti



Afgan yetkilileri, Taliban’ın ülkenin doÄŸu bölgesindeki Kunar kentinin Gazi Abad ilçesine saldırdığını bildirdi.

Kunar Valisi Vehidullah Kalimzai, yaptığı açıklamada, bir grup Taliban militanının sabah saatlerinde kentin Gazi Abad ilçesine saldırdığını söyledi.

Saldırının ardından Afgan güvenlik güçleri ile Taliban arasında baÅŸlayan ve sekiz saat devam eden çatışmada 29 militan ile bir polisin öldürüldüğünü, 3 polisin de yaralandığını belirten Kalimzai, ilçe merkezine çok yakınlaÅŸan Taliban militanlarının ilçeden çıkarıldığını kaydetti.

Vali Kalimzai, “Gazi Abad ilçesinin kırsal bölgelerinde hala güvenlik güçleri ile Taliban arasında çatışma devam ediyor. Afgan Hava Kuvvetleri de karadaki güçleri destekliyor.” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Taliban Sözcüsü Zabiullah Mücahid ise, Kunar kentinin Gazi Abad ilçesinde örgüt militanları tarafından düzenlenen saldırılarda, Afgan güçlerine ait iki kontrol noktasını ele geçirdiklerini öne sürerek, 11 Afgan güvenlik güçleri mensubunun öldürüldüğünü iddia etti.

Mücahid, çatışmada iki Taliban militanının da hayatını kaybettiğini belirtti.

Öte yandan, Afganistan’ın güneyindeki Zabul kentinin Åžah Coy ilçesinde, yol kenarına yerleÅŸtirilen bombanın patlaması sonucu 4 çocuÄŸun öldüğü, bir çocuÄŸun da yaralandığı bildirildi.

Åžah Coy Ä°lçesi Kaymakamı Vezir Muhammed, dün öğleden sonra meydana gelen patlamadan Taliban’ı sorumlu tutarak, ölen çocukların da ortaokul öğrencileri olduÄŸunu duyurdu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.